ponedjeljak, 14. studenoga 2016.

Drop cookies

  

 

 

 

 

 

Sastojci: 

2 stapica maslaca (odrezano s duze str maslaca, velicina kaziprsta)
2 salice brasna (salica od 200 ml)
1 zlicica soli
1 zlicica sode bikarbone
1 salica smedeg secera (okus secera dosta diktira i okus keksica)
1/4 salice bijelog secera
1 jaje
1 zumanjak
2 zlice mlijeka
2 zlice okusa vanilije (dr. Oetker 🔝)
Salica komadica cokolade (crne, bijele, komadica secera, bombona, oraha, ljesnjaka.... SVE sto vam je fino)

Postupak: 

Maslac otopiti pa ohladiti da nije vruc. Pomijesati suhe sastojke, posebno mokre pa ih sjediniti. Keksi mogu biti po zelji veliki, tanki, tada su vise hrskavi, a u sredini meki i socni. Mogu manji i deblji pa su cijeli socni i tada su super za sendvice sa sladoledom... Kako god, fini su. Peku se na 180 C do lijepe zlatne boje





 

1 komentar: