utorak, 8. studenoga 2016.

Tiramisu








Sastojci: 

4 zumanjka
100 g secera u prahu
500 g mascarponea ( najbolji je Vindijin)
250 ml slatkog vrhnja za slag ( ne biljnog, najbolje je Vindija vrhnje za slag)
dvije kutije piskota ( vece) 
Oko 300 ml nescafea classic sa dodatkom mlijeka i vanilin secera

Postupak: 

Zumanjke izmiksati sa secerom u prahu da dobijemo svijetlo zutu gustu smjesu. Staviti kuhati na paru, mjesati pjenjacom i kuhati oko 10 min. Ohladiti. Umiksati mascarpone, mjesati dok se izjednaci smijesa. Tome dodati tuceno vrhnje i pazljivo izmjesati. Piskote namakati u nescafe ( kratko, jer ce inace biti totalno kmecaste) namazati ih kremom pa ponoviti postupak dok se nepotrosi krema. Naravno da oblik i sve ostalo prepustam vasem odabiru. 






1 komentar:

  1. Recept samo prepisana sa Vindijinog Mascarponea, uz to i vez dodatka Amareta ili ruma...totalno bzvz i neinventivno (barem se potrudite dodati nešto svoje ili barem stavite od kuda je recept)

    OdgovoriIzbriši