Sastojci:
4 zumanjka
100 g secera u prahu
500 g mascarponea ( najbolji je Vindijin)
250 ml slatkog vrhnja za slag ( ne biljnog, najbolje je Vindija vrhnje za slag)
dvije kutije piskota ( vece)
Oko 300 ml nescafea classic sa dodatkom mlijeka i vanilin secera
Postupak:
Zumanjke izmiksati sa secerom u prahu da dobijemo svijetlo zutu gustu smjesu. Staviti kuhati na paru, mjesati pjenjacom i kuhati oko 10 min. Ohladiti. Umiksati mascarpone, mjesati dok se izjednaci smijesa. Tome dodati tuceno vrhnje i pazljivo izmjesati. Piskote namakati u nescafe ( kratko, jer ce inace biti totalno kmecaste) namazati ih kremom pa ponoviti postupak dok se nepotrosi krema. Naravno da oblik i sve ostalo prepustam vasem odabiru.
Recept samo prepisana sa Vindijinog Mascarponea, uz to i vez dodatka Amareta ili ruma...totalno bzvz i neinventivno (barem se potrudite dodati nešto svoje ili barem stavite od kuda je recept)
OdgovoriIzbriši