srijeda, 23. studenoga 2016.

Carrot cake






Sastojci:

275 g smedeg secera
3 cijela jaja
160 ml ulja
200 g mrkve ( kuhane i pasirane)
220 g glatkog brasna ( pomjesanog sa praskom za pecivo i zacinima. Ja sam stavila prah klincica, cimeta, vanilije, narance, limuna, gingera...sve ima u Harissa store)
Oko 40 g pecans oraha ( ja stavljam bademe)

Frosting: 
450 g krem sira ( ja uvijek koristim vivis)
110 g maslaca
200 g secera u prahu
Zlica vanilije ( Harissa)

Postupak: 

Jaja i secer izmiksati, dodati ulje pa ohladenu mrkvu, izmjesati. Dodati brasno sa zacinima i praskom za pecivo...izmjesati i na kraju krupnije isjeckane orahe ili bademe. 

Za frosting izmiksati secer i maslac, dodati vaniliju i na kraju vivis. Filati poput ove na slici ili samo premazati tortu u komadu. Ako se zeli napraviti " loptice" od mrkve staviti kuhati malo vise mrkve koju kasnije pomjesati sa bademima ili keksima i oblikovati u loptice 




1 komentar:

  1. Postivanje...za koji omjer tepsije je ovo resept?? Hvala..pozz

    OdgovoriIzbriši