četvrtak, 8. prosinca 2016.

Dim sum knedlice







Sastojci za tijesto: 

1 paketic kvasca
100 ml mlake vode
450 g glatkog brasna
25 g secera
30 ml suncokretovog ulja
50 ml kipuce vode
30 ml sezamovog ulja
Zlicica rizinog octa

Postupak: suhe sastojke pomjesat, pomjesat i mokre ( osim vruce vode), u brasno dodati  mokre sastojke malo promjesat i dodati vrucu vodu. Umijesiti cvrsto tijesto i ostaviti da odmara. Za to vrijeme
napraviti punjenje


Sastojci za punjenje: 

Malo ulja ( zlica, dvije)
Mladi luk ( moze pola luka u zamijeni)
Malo cesnjaka ( cesanj)
300 g mesa po zelji ( mljevena svinjetina, piletina,puretina..)
2 zlice soja sosa
1 zlica secera
1 zlica gustina
Po zelji malo nekih gljiva narezanih na listice

Postupak: 
Karamelizirati secer na njemu i ulju dinstati luk dodati meso i ostale sastojke. Kada je meso dinstano dodati gustin   Raditi manje knedlice i puniti ih nadjevom. Kuhati na pari. Najbolje probati sa metalnom cackalicom dali je kuhano. Posluziti uz umake i soseve




Nema komentara:

Objavi komentar