Sastojci:
200 g tamne cokolade
150 g maslaca
Prstohvat soli
150 g mljevenog rogaca ( prah)
5 g praska za pecivo ( ona malo "drugacija" 1 vrecica drOetker)
100 g secera
7 jaja
Za serviranje 200 g vrhnja za slag i rogac za posipanje. Ili kako kod Vama odgovara
Postupak:
Otopiti cokoladu, maslac sa soli. Tome dodajte zumanjke i izmjesajte u jednolicnu smjesu. Posebno istuci bjelanjke u snijeg i postepeno dodavati secer. Dodajte bijelanjcima onu cokoladu sa zumanjcima i polagano rucno izmjesajte. Na kraju dodajte rogac sa praskom za pecivo i sve sjedinite. Pecite u kalupu promjera 26 cm na 180 C. Probajte iglom ili cackalicom dali je peceno. Hladan kolac ukrasite izvana po zelji ili ga ostavite takvog isto je ok 😊😉
Nema komentara:
Objavi komentar