Sastojci
Svijetli dio:
50 g maslaca ( vindija, meni najbolji)
50 g secera u prahu
1 vanilin secer ( drOetker)
70 g brasna
30 g gustina ( drOetker)
Zlicica- dvije vanilije- praha ( harissa kuca zacina Subiceva kod placa)
Dvije zlice mlijeka
Tamni dio:
50 g maslaca
50 g secera u prahu
1 vanilin secer
60 g brasna
10 g kakaa
30 g gustina
2 zlice mlijeka
Postupak:
Maslac ( sobne tem), izraditi sa secerom u takvu dobivenu pastu dodati brasno pomijesano sa suhim sastojcima i na kraju mlijeko. Tako isto i sa tamnim tijestom. Tijesto se odmah pece a moze se pomocu slasticarske vrecice ili sprice formirat u zeljene oblike keksica. Za svijetli rub na tamnim keksicima treba stijenke vrecice ili sprice premazati slojem svijetlog tijesta a u sredinu dopuniti sa tamnim. Prilikom istiskivanja keksica dolazi do zeljenog efekta "ruba"
Nema komentara:
Objavi komentar