četvrtak, 14. travnja 2016.

Nedovrsena strudla




Slasticarska krema: 

500 ml mlijeka
1 mahuna vanilije
4 zumanjka
150 g secera ( moze i manje) 
50 g gustina
Jedna bijela cokolada

Postupak: 

Mlijeko zakuhati sa vanilijom, zumanjke dobro ulupati sa secerom pa dodati gustin. Malo zakuhanog mlijeka preliti preko mjese od zumanjaka, promijesati i dodati natrag u mlijeko i prokuhati. U vrucu kremu dodati usitnjenu cokoladu. 

Pirjane jabuke:

4- 5 jabuka (oguljenih i sitno narezanih)
Malo cimeta
Nekoliko zlica smedeg secera ( kolicina po zelji)
Malo maslaca
Po potrebi griza ( 1-2 zlice)
Po zelji nekoliko kriski limuna ( sa korom)

Postupak:

Zagrijati maslac u dubljoj tavici, dodati secer i cimet. Blago rastopiti, dodati jabuke ( kriske limuna), pirjati  kratko oko 10 min. Ako su jabuke pustile puno soka, posipati sa nekoliko zlica griza i jos kratko prokuhati. Izvaditi limun 
Slagati nadjeve naizmjence ili prema trenutnoj zelji 😉

Ja sam imala srecu i dobila sam na poklon kadaif. Koji nisam uspijela pronaci u Zagrebu. Kadaif se preprzi na svijetlo u suhoj tavici. Za zamijenu se moze koristiti kore za strudlu narezane na sitne rezance i preprzene na tavici 



Nema komentara:

Objavi komentar