četvrtak, 14. travnja 2016.

Pull-apart bread




Sastojci: 

400 g brasna ( dizana tijesta)
150 ml mlijeka
150 ml jogurta
50 g otopljenog maslaca
Malo soli
Malo secera
Vrecica germe za kruh ( drOetker)
1 jaje

Postupak: 

U brasno dodati suhe sastojke. Mokre sastojke izmjesati u posudi ( bilo,bi dobro da nisu prehladni)  pa dodati brasnu. Tijesto dobro izraditi, pokriti i ostaviti da se udvostruci. 
Pola maslaca izmjesati sa malo pasiranog cesnjaka, luka, persuna... nekog drugog zacinskog bilja po ukusu. 
Tijesto izvaljati u sto pravilniji pravokutnik da bi mogli rezati pravilne kvadrate. Premazati sa pripremljenim maslacem, izrezati i slagati u uski lim za pecenje. Peci na oko 170-180 C dok ljijepo ne porumeni


Nema komentara:

Objavi komentar