Sastojci za kosarice:
300 g glatkog brasna
2 male zlicice praska za pecivo
1 jaje
150 g maslaca
100 g secera
Vanilin secer
Umijesiti tijesto od navedenih sastojaka. Podijeliti ga sto tocnije u 12 loptica. Svaku lopticu oblikovati u mali krug velicine kalupa za muffine - ali naopacke. Po zelji mozete obod lagano izvaljane loptice rezati sa modlicem za kekse ( kao ja). Zatim svaki krug stavljati na podmazani kalup za muffine ali kalup naopacke. Tako dobijemo male kosarice koje su prhke i prekrasno oblikovane. Peci na 180 C oko 20 min. Skidati sa kalupa kad se ohlade.
Mjerica jagoda
500 ml vrhnja za slag ( koristim Vindija)
2 kremifixa ( koristim drOetker)
Secera po zelji
Vanilin secera po zelji
250 g mascarponea ( najbolji je Vindijin i po teksturi i po okusu)
Vrecica zelatine ( drOetker)
Jagode spasirati ili bilo kako usitniti ali u "fino". Slag ulupati sa dva kremifixa, mascarpone izraditi sa malo secera, zelatinu napraviti po uputama. Dodati mascarpone u slag, izmjesati. Ovoj kremi dodavati postepeno jagode koje ste posecerili po ukusu i dodali im zelatinu. Sve lijepo jednolicno izmjesati.
Puniti kosarice 👍🏼😋😉
Pozdrav! Da li bi ova krema bila dovoljno cvrsta kao sloj za tortu? Hvala
OdgovoriIzbriši