ponedjeljak, 7. ožujka 2016.

Pinca






Sastojci: 

50 dkg brasna ( za dizana tijesta)
----------
10 dkg secera u prahu
2 vanilin secera
Sitno naribana korica limuna
Sitno naribana korica narance
1/3 rastopljenog maslaca
1/2 dcl ulja
4 jaja ( 3 zumanjka i 1 cijelo)
Par kapi ekstrakta za kruskovac ili zlica kruskovca ( po zelji)
Malo soli 
----------
250 ml mlijeka
Zlicica secera
Kocka germe
----------

Postupak:

Germu razmutiti u toplom zasladenom mlijeku, neka se dobro zapijeni. 
Mokre sastojke izjednaciti u jednu smijesu i dodati u prosijano brasno, tome dodati uzdiglu germu. 
Dobro izraditi tijesto. Treba biti jako meko ali da se ne lijepi. Ostaviti na toplom da se dize dok se ne udvostruci. Oblokovati dvije pince ( okrugla kruhica)   Ostaviti na limu za pecenje da se ponovno dignu
Prije pecenja zarezati vrhove pince - najbolje skarama. Peci na visokoj tem oko 200 C da porume a onda smanjiti tem. Provijeravati tankom iglicom dali su pecene. Odmah po pecenju jos kipuce pince premazati bjelanjkom i posuti obilno vanilin secerom




Nema komentara:

Objavi komentar