Sastojci za biskvit:
2 cijela jaja
150 ml secera
100 ml jogurta
50 ml ulja
200 ml glatkog brasna
Prasak za pecivo
3 zlice kakaa
Ovim redosljedom miksati postepeno sastojke i ispeci biskvit na 180 C oko 20 min ( pratite pecenje sve zavisi o pecnici)
Zele od jagoda:
Oko jedna mjerica jagoda
Malo secera
Vanilin secer
Vrecica drOetker zelatine
Jagode usitniti kao za shake, po ukusu poseceriti. Izmjeriti kolicinu, trebamo 500 ml guste tekucine. To je od prilike jedno pakiranje jagoda. Ako nije dovoljno slobodno dodati malo vode. Jednu vrecicu drOetker zelatine pripremiti po uputstvu i dodati je u tople jagode. Pazljivo preliti preko ohladenog biskvita. Cekati da se potpuno stegne ( u frizideru) prije stavljanja cokolade
Ganache:
Ugrijati 500 ml vrhnja za slag, preliti 350 g cokolade mjesati do jednolicne fine smjese. Kada se ohladi
( a bude jos dovoljno tekuca) preliti tortu preko zelea od jagoda. Sve dobro ohladiti najbolje preko noci
Ova se torta moze raditi npr sa obicnim biskvitom i zeleom od kupina i ganachem od bijele cokolade, ili samo polozenim vocem preko biskvita....
Zanima me za koji kalup je ova mjera? Zahvaljujem na receptu i srdačan pozdrav.
OdgovoriIzbriši26 cm :)
IzbrišiKoje vrhnje za šlag koristite?!
OdgovoriIzbrišiganache krema mi se nije stisnula! :(
OdgovoriIzbriši