petak, 4. ožujka 2016.

Rožata






600 ml mlijeka
3 jaja
3 zlice secera
2 vanilin secera
Korica limuna
Korica narance ( sve jako sitno naribame)

Kolicina je dovoljna za 6 rozatica velicine salice za bijelu kavu ( oko 120 ml )

Za karamel:

10 zlica secera

Postupak:

Pripremiti posudice u kojima ce se kuhati rozata. Rastopiti secer do lijepe smede boje. Ne jako tamno jer ce biti gorko. Uliti karamel u svaku posudicu i brzo njime obuhvatiti i stranice ne samo dno. 

Sastojke za rozatu izmijesati da se dobije jednolicna tekucina. Polagano jer nam netreba pjena.
Posudice poredati u dovoljno visoki pleh tako da doseze voda do samoga ruba posudice. Uliti pazljivo tekucinu u posudice ( ili salice ) , izmjeriti nivo vode dali odgovara i staviti u pecnicu na kuhanje. Na oko 170 C , vrijeme je nebitno, dodirnuti prstom rozatu, ako lijepo "drhti", gotova.  Ohladene na sobnoj tem obavezno dobro ohladiti u hladnjaku. Preokrenuti na tanjur ...mljac

Nema komentara:

Objavi komentar