petak, 12. veljače 2016.

Ferrero torta














Biskvit:
3 cijela jaja
200 ml secera
1 vanili secer
400 ml brasna
100 ml ulja
200 ml jogurta
1 prasak za pecivo
3 zlice kakaa

Postupak:
Jaja lagano umutiti, dodati secer i vanili secer i dobro istuci. Tome dodati jogurt, ulje i opet dobro izmijesati i onda tome postepeno dodati brasno s kakaom i praskom za pecivom.

Krema:
500 g mascarponea
500 g Nutelle
250 g przenih mljevenih ljesnjaka (na grublje, bilo bi dobro oljustiti)
100 g napolitanki (najbolje Jadro)

Postupak:
Mascarpone i Nutellu miksajte, kada se spoje, umijesati ljesnjake i drobljene napolitanke. Sastavite s biskvitom. 


Ja sam dodala izvana na tortu ganache od 500 ml vrhnja za slag i 500 g cokolade.

Broj komentara: 10:

  1. Draga Sasa koliko je 200ml secera u gramima? Hvala

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdrav,zanima me koja je veličina kalupa za ovu tortu?Hvala!😉

    OdgovoriIzbriši
  3. Divota...ovu moram napraviti. ��

    OdgovoriIzbriši
  4. Moze li margarin umesto ulja i na koliko stepeni peci koliko dugo.
    Lepo je napisati sto jasnije

    OdgovoriIzbriši
  5. Moze li margarin umesto ulja i na koliko stepeni peci koliko dugo.
    Lepo je napisati sto jasnije

    OdgovoriIzbriši
  6. Na koliku tem.pecete biskvit i otprilike koliko minuta?☺

    OdgovoriIzbriši
  7. Molim Vas.... na koliko stepeni pecete biskvit i koliko minuta?

    OdgovoriIzbriši