petak, 12. veljače 2016.

Malakoff








Malakoff se u originalu radi s piskotama. Jako je ukusna i lijepo izgleda i tako. Ova verzija je s biskvitom, vi izaberite.

Biskvit:
(kolicina za jedan, potrebna su dva)
4 jaja
4 zlice vruce vode
200 g secera u prahu
1 vanili secer
1/2 vrecice pudinga od vanilije
200 g ostrog brasna
1 zlicica praska za pecivo

Postupak:
Jaja kratko ulupati i dodati vrucu vodu, nastaviti tuci da se stvori pijena od jaja. Dodati secer i vanili secer, pa jos malo tuci. Postepeno uz mijesanje dodavati brasno sa praskom za pecivo i pudingom
Ulijte u dobro namasten i pobrasnjen lim za pecenje velicine pecnice.

Krema:
6 zumanjaka
6 zlica secera
1 zlica brasna
250 ml mlijeka
1 vanili secer
Malo ruma
200 g mljevenih blansiranih przenih badema 😊
250 g maslaca

Postupak:
Umutite zumanjke sa secerom, vanili secerom, brasnom i rumom. Tome dodati 
hladno mlijeko. Pomijesati i kuhati uz stalno mjesanje. U mlako umiksati maslac i potom umijesati bademe. 

Tortu skrojiti kako zelite ili kao na slici. Jedan biskvit izrezite na dva kruga, a drugi na trake. Poslozite u kalup i premazite biskvite u dva sloja. Od ostatka biskvita napravite kuglice sa malo rastopljenog maslaca koje cete staviti kasnije na krunu torte ili opet po zelji 😊

1 komentar:

  1. Zdravo! Bas lepo izgleda tortica, samo mi nije jasno kako dobijam ovaj spoljasnji biskvit? Hvala!

    OdgovoriIzbriši