ponedjeljak, 29. veljače 2016.

Soparnik (na moj nacin)






Sastojci: 

500 g glatkog brasna ( moze mjesano, crno...)
Soli
Malo secera ( zbog germe)
Jedna vrecica drOetker kvasca za kruh
250 ml tople vode
3-4 zlice maslinovog ulja

Nadjev: 

Oko pola kg blitve, moze i spinata
Pola luka izrezanig na trakice
Oko 2 reznja cesnjaka
Sol
Papar
Malo maslinovog ulja

Postupak :

Tijesto se umijesi od navedenih sastojaka, dobro se izradi jer to je tajna svega. Kada dobijete 
Neljepljivu kuglu, ostavite pokrivenu da se dize dok se ne udvostruci 

Blitvu ili spinat blansirajte u loncu bez poklapanja poklopcem i odmah listove preselite u potpuno hladnu vodu, dobro ocijedite. Tako dobijete lijepu zelenu boji i nece se previse raspadati. 

Tijesto podijelite u dvije kugle. Jednu razvaljajte (po zelji skroz tanko ili deblje) na nju stavite blitvu, narezani luk i cesnjak, poprskajte uljem, zacinite sa soli i paprom. Poklopite sa drugim dijelom 
Razvaljanog tijesta. Pecite na 180 - 190 C do lijepe zlatne boje

Nema komentara:

Objavi komentar